arrow_drop_up arrow_drop_down

Met deze no budget marketingstrategie 238% groei behaald

Lees hieronder hoe we dat samen met de klant voor elkaar hebben gekregen

Na het lezen van dit artikel heb je voldoende inspiratie om op een makkelijke wijze zelfstandig groei voor jouw bedrijf te realiseren. En het mooie hiervan, is dat het je geen cent kost! Het gaat om  bewustwording. Bewustwording van de acties van jou als ondernemer en van jouw bedrijf. Hiermee kun jij namelijk het verschil gaan maken.

In februari 2019 kwam Jaap bij ons. Hij is actief als osteopaat en kan wel wat extra omzet gebruiken. Hij geeft duidelijk aan, dat hij geen verkoper is. Hij vindt eerlijkheid naar zijn klanten heel belangrijk, hij wil nooit extra afspraken verkopen als de klant deze niet nodig heeft. Dat is uiteraard de allerbeste strategie.

Jaap is een eerlijke ondernemer met de volgende doelstelling:

Groeien met zijn bedrijf doordat hij meer afspraken heeft

Zijn bedrijf schaalbaar maken

Periode: 12 maanden

Marketingspecialist Pedro van Helden is met Jaap aan de slag gegaan. Samen zijn ze tot de volgende acties gekomen:

  • Het opstellen van een elevatorpitch waarin duidelijk het onderscheidend vermogen van Jaap naar voren komt. Vervolgens heeft Jaap met deze pitch zijn netwerk benaderd. Door deze actie is Jaap met 9 nieuwe relaties in contact gekomen. Hieraan heeft hij 8 nieuwe klanten overgehouden.
  • Jaap is actief aan de slag gegaan om de WOW ervaring te realiseren. Dit heeft hij gedaan door zijn klanten oefeningen mee te geven om er thuis mee aan de slag te gaan. Deze oefeningen heeft hij zelf uitgevoerd, opgenomen en als video’s opgestuurd naar zijn klanten. Bij de volgende afspraak kreeg Jaap hier veel complimenten over. Alleen door het stellen van de simpele vraag: “Leuk om te horen, weet jij nog anderen voor wie mijn dienstverlening interessant kan zijn?” kreeg Jaap nog eens 21 nieuwe klanten aangedragen.
  • Als laatste heeft Jaap een klein platform ontwikkeld waar hij zijn video’s deelt voor niet klanten die ook klachten ervaren. Voor slechts €9,- per maand kun je daar onbeperkt gebruik van maken. Momenteel heeft Jaap hier 58 klanten op draaien.

Behaalde resultaten:

29 nieuwe klanten voor zijn behandelingen


58 nieuwe klanten voor het platform zodat zijn bedrijf schaalbaar is

Een omzetstijging van 238% in 2019 ten opzichte van 2018


GRATIS:
Onderneem zoals niemand anders dat doet gratis strategiegesprek t.w.v. 197 euro!

Stappenplan voor jou als ondernemer:

Stap 1: Ga aan de slag met jouw elevatorpitch

Zorg dat je heel duidelijk omschrijft waar je naar op zoek bent (benoem je doelgroep zo specifiek mogelijk, want alleen dan gaat jouw netwerk je helpen). Verder is het belangrijk dat je een weggever benoemd en je onderscheidend vermogen duidelijk naar voren brengt.

 

Een goede elevator pitch bestaat uit zes onderdelen:

  • Wat doe je?
  • Voor wie doe je dat?
  • Wat is het probleem/vraagstuk van je doelgroep?
  • Wat is het resultaat als ze gebruik hebben gemaakt van jouw dienstverlening?
  • Wat is jouw onderscheidend vermogen, dus waarom moeten ze voor jou kiezen? (denk vanuit de klant!!)
  • Wat is jouw weggever?

Stap 2: Benaderen van jouw netwerk

Zodra het gelukt is om en goede elevator pitch op te stellen ga je hiermee jouw netwerk benaderen. Deze mensen willen je graag verder helpen. Doordat je een gratis weggever hebt is het voor je netwerk makkelijk om je te introduceren in het netwerk van jouw contact. En dat is wat je wilt. Je wilt namelijk niet alleen jouw netwerk vragen, maar een goede elevator pitch zorgt ervoor dat jouw netwerk jouw pitch deelt met hun netwerk. En daar ligt de kracht.

Door actief te monitoren wat er uit je netwerk komt bereik je het beste resultaat.

Stap 3: De wow-ervaring en de aanbeveling

Het is belangrijk dat je actief na gaat denken hoe jij ervoor zorgt dat iedere klant jou gaat beoordelen met een 9 of een 10. Want als dat lukt is het makkelijk om een aanbeveling te vragen aan deze klanten. Dus denk goed na wat jij als extra biedt zodat de klant zo razend enthousiast over je is. Zorg dat je niet teveel beloofd zodat je de verwachtingen overtreft. Vervolgens is het een fluitje van een cent om heel bewust om die aanbeveling te vragen. Kost je helemaal niets en jouw klant helpt jou er graag bij.

Stap 4: Schaalbaar maken door online platform

Denk eens na over een online aanbod waar jouw klant gigantisch blij van wordt. Denk aan informatievideo’s, trainingen, masterclasses, templates, checklists, e-books en ga zo maar door.

Want het is eenmaal veel werk om op te zetten, maar vervolgens kun je dit verkopen voor bijvoorbeeld een maandelijks bedrag. En dit is een manier hoe je jouw bedrijf schaalbaar kunt maken.

Wil jij ook groeien met jouw onderneming?

Op een makkelijke wijze, zonder kosten, meer omzet binnenhalen? Neem dan contact met ons op.

Over de schrijver: Pedro van Helden

Marketing expert Pedro van Helden heeft een unieke methodiek ontwikkeld waarmee hij er gegarandeerd voor zorg dat iedere ondernemer aan voldoende klanten komt. Pedro is spreker, trainer en auteur. Graag inspireert hij zoveel mogelijk ondernemers. In de afgelopen jaren is hij betrokken geweest bij het succesvol begeleiden van ruim 10.000+ ondernemers.

Wil jij in contact komen met onze marketing expert?

Pedro helpt je graag verder jouw onderneming te laten groeien! Plan nu een gratis strategie gesprek in.